Contactloze biometrische toegangscontrole IDtech, expert in contactloze toegangscontrole.

Contactloze biometrie is een steeds doeltreffender middel voor toegangscontrole, dat zeer nuttig is geworden sinds de strengere maatregelen inzake gezondheid. IDtech, een expert in toegangscontrolesystemen in Wallonië en Vlaanderen, vertelt u meer over contactloze biometrische oplossingen.

De verschillende contactloze biometrische systemen

Biometrie op het gebied van toegangscontrole bestaat erin fysieke en biologische kenmerken als identificatiemiddelen te gebruiken. Vingerafdruklezers zijn maar één voorbeeld van een biometrisch middel voor toegangscontrole. De COVID-19 pandemie was een enorm keerpunt voor de evolutie van de technologieën, en meer in het bijzonder voor de ontwikkeling van contactloze oplossingen.

Gezichtsherkenning als toegangscontrolesysteem

Een gezichtsherkenningsterminal voor uw toegangscontrolesysteem moet zeer efficiënt zijn. In slechts enkele seconden moet het toestel immers niet alleen de persoon herkennen die zich aanbiedt, vaak in beweging, maar het moet ook betrouwbaar genoeg zijn om niet zomaar iedereen binnen te laten. Het door IDtech aangeboden gezichtsherkenningssysteem is een van de meest efficiënte op de markt, ondanks eventueel zwakke belichting.

Contactloze vingerafdrukherkenning als toegangscontrolesysteem

Software voor vingerafdrukherkenning is niet echt nieuw. Maar nu kan dit ook contactloos. De MorphoWave™ is namelijk een toestel dat je vingerafdrukken kan detecteren door gewoon je hand door het toestel te halen, zelfs bij hoge snelheid. Er zijn tests uitgevoerd en dit soort contactloze toegangscontroletechnologie werkt ook met vuile, zeepachtige, vette of zelfs modderige handen.

Wanneer contactloze biometrie gebruiken?

Contactloze biometrie kan niet alleen voor toegangscontrole, maar ook voor tijdsbeheer worden gebruikt. Dit soort contactloze technologie kan in bepaalde omgevingen een echt voordeel zijn ten opzichte van conventionele oplossingen. Bijvoorbeeld in een ziekenhuis bij de ingang van een operatiekamer, in een werkplaats waar mensen vaak vuile handen hebben,...

Er is ook de irislezer als contactloze oplossing voor toegangscontrole. Dit type oplossing is zeker zeer veilig, maar langzamer in gebruik en duurder. Daarom verdient het de voorkeur dit soort oplossingen slechts op enkele specifieke plaatsen in het gebouw te plaatsen.

Geïnteresseerd in contactloze toegangscontrolesystemen?

Voor elke prijsaanvraag of bijkomende informatie, neem contact op met IDtech, uw expert in tijdsregistratieystemen en toegangscontrole in Wallonië en Vlaanderen, via het contactformulier of per telefoon.