Terug naar alle nieuwsberichten

Hoe het beste toegangscontrolesysteem kiezen ?

De veiligheid van uw bedrijf staat voorop. IDtech, uw partner voor toegangscontrolesystemen in Wallonië en Vlaanderen, helpt u bij het kiezen van de beste oplossing voor uw bedrijf.


Of u nu een VSE, een KMO, een grote onderneming of zelfs overheidsdienst bent, de beveiliging van uw gebouw is essentieel. IDtech, uw partner voor toegangscontrolesystemen in Wallonië en Vlaanderen, toont u hoe u de oplossing kunt kiezen die het best bij u past.

Een toegangscontrolesysteem ook voor het beheer van uw bezoekers

Met een software voor toegangscontrole heeft u een duidelijk en gedetailleerd beeld van het reilen en zeilen in uw bedrijf. Het omvat in het bijzonder fysieke toegangscontrole: draaihekken, deuren... maar ook een elektronische beveiligingssysteem gecombineerd met een badge die toegang geeft tot een bepaalde zone: biometrische lezer, badgelezer...

Aandachtspunten bij de keuze van uw toegangscontrolesysteem

Uw toegangscontrolesysteem geeft u alle informatie over de bezoekersstromen in uw bedrijf (bezoekers, werknemers, partners, leveranciers, enz.) en controleert de toegang tot de verschillende zones van uw site. Daarom kiest u beter voor een kwalitatieve oplossing op lange termijn. Dit zijn de belangrijkste aandachtspunten om rekening mee te houden bij de keuze van uw software voor toegangscontrole en bezoekersbeheer:

  1. Beveiliging: aangezien de fraudemiddelen voortdurend evolueren, is het belangrijk om over een toegangscontrolesysteem te beschikken dat vooroploopt in wat er op de markt gebeurt en dat regelmatig wordt bijgewerkt. De gegevens op een badge van lage kwaliteit kunnen immers worden gekopieerd, daarom is het van essentieel belang een leverancier te kiezen die hoogwaardige encryptiesystemen aanbiedt (codering, algoritmen, enz.) om over een volledig veilige oplossing te beschikken; de oplossingen van vandaag maken doorgaans gebruik van Desfire EV3 of gelijkwaardige badgetechnologie, gecombineerd met badgelezers die het OSDP-protocol of gelijkwaardig gebruiken
  2. Betrouwbaarheid: het laatste wat u wilt is dat uw personeel of bezoekers buiten uw kantoren in de rij staan vanwege een defect aan uw toegangssysteem. het is beter om een professionele leverancier van toegangscontroleoplossingen te kiezen met langdurige expertise en een bewezen staat van dienst bij veeleisende klanten;
  3. Gebruiksgemak: De kwaliteit van de interface en het gebruiksgemak zijn belangrijk voor een toegangscontrolesoftware en een bezoekersbeheersysteem. Een intuïtieve en duidelijke interface zal het leven van kopers gemakkelijker maken. Het is raadzaam om te kiezen voor een oneindig configureerbare oplossing, die zich aanpast aan de behoeften van de klant;
  4. Kwaliteit van de ondersteuning: klantenondersteuning en de beschikbaarheid van medewerkers zijn belangrijke aandachtspunten op het gebied van toegangscontrole. Een flexibel personeelsbestand, dat dicht bij zijn klanten staat en zorgt voor de opleiding van deze laatsten, is immers bevoorrecht.

Bij de keuze van uw toegangscontrolesysteem kiest u bij voorkeur partners met een betrouwbare technische expertise, die goed zijn afgestemd op uw bedrijfsbehoeften, die een onderhoudsservice en een kwalitatieve klantendienst bieden en die opleidingen aanbiedt om u vertrouwd te maken met de interface. 

Zorg ervoor dat het systeem zelf regelmatig wordt bijgewerkt om het aan te passen aan de voortdurend veranderende risico omgeving.

Wilt u meer weten over toegangscontrolesystemen ?

Indien U vragen heeft of meer informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met IDtech, uw dienstverlener voor toegangscontrole in Wallonië en Vlaanderen, via hun online contactformulier of per telefoon. Het IDtech-team helpt u graag met oplossingen die voldoen aan de beveiligingseisen van uw bedrijf.