Alles weten over badges en andere credentials

Kent u de verschillende identificatiemethoden? IDtech, uw expert in de ontwikkeling van toegangscontrolesystemen in Vlaanderen en Wallonië, vertelt u meer over badges en andere credentials.

Wilt u meer weten over de veiligheid van badges en andere credentials? Over  welke de verschillende soorten badges zijn? Over biometrische verificatie? IDtech, expert in oplossingen voor toegangscontrole, tijdsregistratie en tijdsbeheer in Wallonië en Vlaanderen, kan U meer vertellen over deze verschillende identificatiemiddelen. 
 

Identificatiemogelijkheden voor uw toegangscontrolesysteem 

Een elektronisch toegangscontrolesysteem is een manier om uw gebouw te beveiligen. Om de toegang te controleren en de gewenste personen toegang te verlenen tot de site, worden identificatiemiddelen gebruikt. Dit zijn meestal badges, maar er zijn verschillende soorten gebruikers-ID's. Badges zijn niet zomaar een "sleutelhanger", maar kunnen elk gewenst formaat en elke gewenste technologie hebben. 
 

Identificatiemethoden voor uw bedrijf

De badge is het meest gebruikelijke identificatiemiddel voor interactie met uw toegangscontrolesysteem. De technologie op dit gebied is echter voortdurend in ontwikkeling, met name om fraude tegen te gaan en erop te anticiperen. Daarom optimaliseert de combinatie van een goed identificatiemiddel, een goede technologie, toegangsfunctionaliteiten, en dit alles in relatie met de toegangscontrolesoftware, de veiligheid binnen uw site. 
 

Wat is biometrie? 

Biometrie is een alternatieve manier om u te identificeren dan badges of paswoorden. Dit systeem vertrouwt op uw eigen biometrische criteria om uw identiteit te verifiëren. Voorbeelden verdeeld door IDtech zijn een vingerafdruklezer, een gezichtsherkenningssysteem, een irisscanner... Biometrie verhoogt aanzienlijk de betrouwbaarheid van uw toegangscontrolesysteem en de veiligheid van uw gebouw. 
 

Verschil tussen identificatie en authenticatie 

Identificatie en authenticatie zijn twee verschillende principes van toegangscontrole. Identificatie maakt het immers mogelijk de identiteit van de gebruiker te bepalen (zoals een login, een gebruikersnaam of een badge). Authenticatie maakt het mogelijk de identiteit van de gebruiker te verifiëren en te bewijzen (via een wachtwoord of biometrische gegevens). Deze laatste oplossing is het meest betrouwbaar wat betreft de toegangscontrole en het respect voor de gebruikersgegevens. 
  

Geïnteresseerd in toegangscontrole systemen ?

Indien U vragen heeft of bijkomende informatie wenst, aarzel dan niet om contact op te nemen met IDtech, uw dienstverlener inzake toegangscontrole in Vlanderen en Wallonïe, via het online contactformulier of per telefoon. Het IDtech team zal U graag helpen bij uw beveiligingsprojecten voor uw bedrijf.  

Hoe het beste toegangscontrolesysteem kiezen ?
De veiligheid van uw bedrijf staat voorop. IDtech, uw partner voor toegangscontrolesystemen in Wallonië en Vlaanderen, helpt u bij het kiezen van de beste oplossing voor uw bedrijf.