You are here

Unipass, Univisit, Uniwebvisit, Uniguard... evenveel IDtech-producten gekozen door Fluxys

Jonathan Mazy
Housing-technicus

Het is al 30 jaar geleden dat idtech startte met de ontwikkeling en verkoop van systemen voor toegangscontrole, werktijdsbeheer en de centralisatie en het beheer van alarmen. Talrijke ondernemingen en instellingen hebben al voordeel gehaald uit een adequate beveiligingsoplossing. Dit is niet alleen te danken aan de uitstekende service van de onderneming, maar ook aan de producten van hoge kwaliteit.

De indrukwekkende lijst van referenties blijft zich verder uitbreiden. Vandaag is het de onderneming Fluxys die in het middelpunt van de belangstelling staat.

Fluxys Belgium, voorheen bekend als Distrigaz, is de onafhankelijke beheerder van de infrastructuur voor het vervoer en de opslag van aardgas in België.

Het bedrijf biedt werk aan meer dan 1000 werknemers die zijn verdeeld tussen de hoofdzetel in brussel en 14 andere regionale locaties in België (Loenhout, Zelzate, Zeebrugge ...).

Al in 1997 koos Fluxys voor IDtech omdat de behoefte aan toegangscontrole zich toen al deed voelen. Sindsdien heeft Fluxys haar samenwerking met IDtech al uitgebreid en andere producten geïmplementeerd, zoals Uniguard voor het beheer van alarmen en Univisit (evenals zijn webtegenhanger: Uniwebvisit) voor de planning van bezoeken. Gezien de omvang van de installatie, heeft Fluxys ook een onderhoudscontract afgesloten. 

Meer behoeften op het vlak van beveiliging

Op de hoofdzetel wordt de toegang van de werknemers gecontroleerd aan de hand van hun badges door het gebruik van klapdeurtjes die slechts één persoon per keer doorlaten. 

Afhankelijk de aard van de functie, vereisen bepaalde omgevingen (data room, dispatching, ...) een hogere toegangsbeveiliging. Met de hulp van IDtech heeft Fluxys zijn controle opgevoerd, in het bijzonder door de creatie van een beveiligingssluis met prikklok voor de controle voor ingang/uitgang.

Met de beveiligingstoepassing Unipass is het ook mogelijk in geval van evacuatie, te controleren of er werknemers aanwezig zijn op die locatie. Dit is een onmisbare functie, in het bijzonder voor de seveso-inrichtingen. 

Zoals De Heer Mazy, housing-technicus bij Fluxys stelt: de toegangsregels worden dus opgemaakt volgens de functie en het feit of ze al dan niet horen bij de diensten van elke werknemer. Ze hebben dus niet allemaal toegang tot dezelfde plaatsen.

In geval de badge vergeten of verloren is, moet de werknemer zich wenden tot de beveiligingsdienst om een tijdelijke badge ontvangen. De verloren of vergeten badge wordt vervolgens gedeactiveerd tot de houder deze terugvindt of het definitief verlies ervan meldt. Er wordt vervolgens een aanvraag gedaan voor een nieuwe badge.

Tevreden over de service en het product, heeft Fluxys de toegangscontrole van IDtech verder uitgebreid naar har 13 regionale vestigingen. De algemene functies, zoals de aanmaak van badges of persoonlijke fiches, blijven voortaan onder de controle van de hoofdzetel, terwijl elke vestiging zijn eigen omgeving beheert op het vlak van toegang.

Bezoekersbeheer als aanvulling van de toegangscontrole

Om een bestaand systeem te vervangen, heeft Fluxys ook de IDtech-toepassing voor het bezoekersbeheer aangeschaft: Univisit en zijn webtegenhanger, Uniwebvisit. Doel? Bezoeken van werknemers plannen en hiervan statistieken maken.

Elke werknemer beschikt voer een UniwebVisit-module op zijn pc. Via deze module kan hij een bezoek plannen. Zodra de bezoeker aankomt, wordt deze verwelkomd door de onthaalhostessen. “Daarna wordt zijn visitekaartje gevraagd om zeker te zijn dat het wel degelijk over de aangekondigde persoon gaat“, vertelt De Heer Mazy. En hij vult aan “als de persoon niet is aangekondigd, moet de bezoeker een fiche invullen met bepaalde gegevens, zoals de naam, voornaam en het bedrijf. Dat is vooral bedoeld om te voorkomen dat de naam verkeerd wordt gecodeerd”. Hij/zij ontvangt vervolgens een bezoekersbadge die gedurende het hele bezoek moet worden gedragen zodat hij/zij snel kan worden geïdentificeerd. bij het vertrek wordt de badge gewoon teruggegeven aan de onthaalhostess.

Fluxys schaft ook alarmbeheer aan

Naast Unipass en Univisit, gebruikt Fluxys ook Uniguard, de software voor het beheer van alarmen die met galaxy-centrales zijn verbonden als bescherming tegen indringers. "Het volledige inbraakschema bevindt zich op de plannen in Uniguard. de “Monitoring event” biedt een totaalbeeld", verduidelijkt De Heer Mazy en er kunnen eventuele acties worden ondernomen. Op het ogenblik van de implementatie van verschillende toepassingen, werden basisopleidingen gegeven. Er werd een opleiding van een halve dag gegeven door een medewerker van IDtech.

Unipass, Univisit, Uniwebvisit, Uniguard... zoveel producten die de tevredenheid van Fluxys over de IDtech-producten tonen.